Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Update informatie Covid-19 Lees meer

Wat kost RegioRijder Wmo?

De kosten van een rit met RegioRijder zijn afhankelijk van de lengte van uw rit.

  • Het opstaptarief per 1-1-2021: € 0,99
  • Voor elke kilometer betaalt u in 2021: € 0,16 

Deze tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van het gebruikelijke openbaar vervoer. Voor de gemeente Haarlem geldt per 1 maart 2021 een opstaptarief van € 1,25.

Een rit van uw woonadres naar een bestemming die – via de kortste weg – 19 kilometer verderop ligt, kost u dus € 4,03. (€ 0,99 opstaptarief + 19 x € 0,16).

De maximale ritlengte, die u voor dit tarief kunt maken is hemelsbreed 25 kilometer, gerekend vanaf uw woonadres. Voor ritten boven de 25 kilometer geldt een kilometertarief van € 2,30. U kunt in dat geval ook met Valys reizen.

Heeft u van uw gemeente een reisbudget toegewezen gekregen, dan gelden dezelfde tarieven. Gaat u over uw budget heen, dan geldt een opstaptarief van € 0,99 + € 2,30 per kilometer.

Het reisbudget voor de gemeenten Haarlem en Zandvoort is in 2021 vastgesteld op 2.000 km per jaar en voor de overige gemeenten op 1.500 km per jaar. Indien u uw vervoerpas gedurende het jaar ontvangt, krijgt u een budget naar rato van de rest van het jaar toegekend.

Automatische incasso

Reist u regelmatig met RegioRijder? Dan is het handig om gebruik te maken van automatische incasso. Zo machtigt u RegioRijder maandelijks de ritkosten van uw rekening af te schrijven.

Download hier het machtigingsformulier.
Het machtigingsformulier kunt u ook telefonisch opvragen.

Een ritprijs per kilometer is eerlijker

U betaalde in het verleden per zone. Deze zones zijn niet allemaal even groot, waardoor mensen soms voor dezelfde afstand verschillende bedragen betaalden. Met RegioRijder betaalt u per kilometer. Het tarief is gelijkgesteld aan het openbaar vervoer. Dit is ook eerlijker, want zo betaalt iedereen hetzelfde voor dezelfde afstand, net als in het OV. De meeste passagiers betalen nu minder voor hun rit dan vroeger.