info Er zijn veranderingen in MijnRegioRijder en de RegioRijder app, voor meer informatie Klik hier
close
menu

Reizen met RegioRijder

Reizen bij extreem weer Wmo

Als door het KNMI een weeralarm wordt afgegeven, heeft RegioRijder het recht om een route niet, dan wel vertraagd, uit te voeren. Bij winterse omstandigheden, zoals gladde wegen, zal er meestal wel worden gereden. Hou dan wel rekening met vertraging. Bij ijzel wordt er niet gereden.

Reizen bij extreem weer (KNMI code geel, oranje en rood)

Het KNMI heeft als overheidsinstituut de veiligheidstaak om weerwaarschuwingen uit te geven. Bij bijvoorbeeld windstoten, gladheid en sneeuw geeft het KNMI codes af voor extreem weer: code geel, oranje of rood. Door op tijd te waarschuwen kunnen mensen zich voorbereiden op gevaarlijk weer waardoor de kans op schade en letsel beperkt wordt.

Bij afgifte van code geel, oranje of rood kunt u op de website van RegioRijder zien welke maatregelen er door de vervoerders worden getroffen. Het is dan ook belangrijk om in die gevallen de website goed in de gaten te houden.

Wat kunt u van de vervoerder verwachten bij code geel, oranje of rood?

Wanneer door het KNMI een weeralarm wordt afgegeven, kan RegioRijder besluiten om ritaanvragen niet of vertraagd uit te voeren.

Betekenis van en maatregelen bij de verschillende codes:

Code geel: wees alert
Het vervoer gaat gewoon door.

Code oranje: wees voorbereid
Gemeenten, regiecentrale en vervoerders bepalen in overleg met elkaar of het vervoer doorgaat. Op de website van RegioRijder wordt vermeld onder welke voorwaarden het vervoer plaatsvindt.

Code rood (weeralarm): onderneem actie
Wanneer er een code rood voor de volgende dag wordt afgegeven, bepalen gemeenten, regiecentrale en vervoerders in overleg met elkaar of het vervoer die volgende dag doorgaat. Ook kan er tot een boekings- en vervoerstop worden besloten. Tijdens de periode waarover code rood is uitgegeven, kan er geen gebruik worden gemaakt van het regiovervoer.

Wanneer gedurende de dag code oranje overgaat in code rood, dan wordt er tot een algemene boekingsstop besloten. Er kunnen dan geen nieuwe ritten meer worden geboekt. Als passagiers op dat moment al ergens naartoe zijn gebracht door RegioRijder, zal in overleg met de reiziger of verzorger telefonisch worden overlegd of en op welk moment de retourrit kan plaatsvinden.