info Er zijn veranderingen in MijnRegioRijder en de RegioRijder app, voor meer informatie Klik hier
close
menu

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Als het mogelijk is om in plaats van met RegioRijder eenvoudig met het openbaar vervoer te reizen, krijgt u hierover vrijblijvend advies.

Alle inwoners van de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort die in het bezit zijn van een indicatie voor de Wmo-taxi kunnen gebruik maken van RegioRijder.

Voor Haarlemmermeer voert RegioRijder ook het aanvullend openbaar vervoer (halte tot halte) uit, dat voorheen onder de naam MeerOV-bus werd uitgevoerd.

Ook kinderen wonend in de gemeente Beverwijk, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen of Zandvoort die naar speciaal onderwijs gaan en hiervoor een indicatie hebben gekregen van hun gemeente, kunnen gebruik maken van RegioRijder.

Via de volgende link lees je meer over RegioRijder, onder andere over de vervoerspas, spelregels, hoe je een rit kan boeken en wat de kosten zijn.

Lees meer >>

Er worden in de planning zo veel mogelijk vaste chauffeurs op vaste routes ingepland. Dit lukt niet altijd omdat RegioRijder een tekort aan chauffeurs heeft. Het chauffeurstekort is een landelijk probleem.

Chauffeurs mogen geen medicatie toedienen. Mocht er onderweg een medisch probleem zijn, dan zal de chauffeur 112 bellen.

De chauffeur is niet verplicht om aan te bellen als hij voor de deur staat. De chauffeur heeft vaak ook nog andere kinderen in het voertuig die hij niet alleen kan laten. Zorgt u er alstublieft voor dat uw kind klaar staat als het voertuig komt aanrijden. Bij het ophalen blijft de chauffeur maximaal 2 minuten wachten.

U komt in aanmerking voor een vervoerspas als u inwoner bent van een van de deelnemende gemeenten en als u een dusdanige fysieke of mentale beperking hebt, dat u niet in staat bent gebruik te maken van het reguliere openbaar vervoer, zoals bus en trein.

Het gemakkelijkste is een rit boeken via deze website met de knop ‘Naar MijnRegioRijder’ via de RegioRijder app.

U kunt een rit ook telefonisch boeken via 0900 – 9343 (gebruikelijke belkosten).

U moet uw rit minimaal 1 uur van tevoren boeken.

Wilt u reizen tussen 06.00 en 07.00 uur, bestel uw rit dan telefonisch en uiterlijk tot 22.00 uur op de avond van tevoren.

Let op:
Zie het nieuwsbericht van 31 maart 2022 met daarin o.a. actuele informatie over hoeveel tijd van tevoren u een Wmo-rit dient te reserveren. Klik HIER voor dit nieuwsbericht.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij?

Neem contact op met onze Klantenservice.