info Door het bloemencorso op 20 april 2024 zijn veel wegen afgesloten in de Bollenstreek, van Noordwijk tot Haarlem, waardoor bestemmingen onbereikbaar kunnen zijn. Check vooraf of uw geplande rit mogelijk is.
close
menu

Reizen met RegioRijder

Wat kost RegioRijder Wmo?

Voor elke rit betaalt u een bedrag per kilometer en vaste startvergoeding. Bij het telefonisch reserveren van een rit krijgt u altijd de kosten van de rit te horen.

De kosten van een rit met RegioRijder zijn afhankelijk van de lengte van uw rit.

  • Het opstaptarief per 1 januari 2024:      € 1,08
  • Voor elke kilometer betaalt u in 2024:  € 0,18

Deze tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van het gebruikelijk openbaar vervoer. Voor de gemeente Haarlem geldt een opstaptarief van € 1,33.

Een rit van uw woonadres naar een bestemming die -via de kortste weg- 19 kilometer verderop ligt, kost u dus € 4,50 (€ 1,08 opstaptarief + 19 x € 0,18). De maximale ritlengte, die u voor dit tarief kunt maken is hemelsbreed 25 kilometer, gerekend vanaf uw woonadres. Voor ritten boven de 25 kilometer geldt een kilometertarief van € 2,82.

Heeft u van uw gemeente een reisbudget toegewezen gekregen dan gelden dezelfde tarieven. Gaat u over uw budget heen, dan geldt een opstaptarief van € 1,08 + € 2,82 per kilometer

Het reisbudget voor de gemeente Haarlem en Zandvoort is vastgesteld op 2.000 kilometer per jaar en voor de overige gemeenten op 1.500 kilometer per jaar.

Als u uw vervoerspas gedurende het jaar ontvangt, krijg u een budget naar rato van de rest van het jaar toegekend.

Automatische incasso

Reist u regelmatig met RegioRijder? Dan is het handig om gebruik te maken van automatische incasso. Via MijnRegioRijder en de RegioRijder app kunt u RegioRijder machtigen om maandelijks de ritkosten van uw rekening af te schrijven. Heeft u hier vragen over, bel dan 0900-9343 (gebruikelijke belkosten). Het machtigingsformulier kunt u ook telefonisch opvragen.