info Er zijn veranderingen in MijnRegioRijder en de RegioRijder app, voor meer informatie Klik hier
close
menu

Reizen met RegioRijder

Wat kost RegioRijder Wmo?

Voor elke rit betaalt u een bedrag per kilometer en vaste startvergoeding. Bij het telefonisch reserveren van een rit krijgt u altijd de kosten van de rit te horen.

De kosten van een rit met RegioRijder zijn afhankelijk van de lengte van uw rit.

  • Het opstaptarief per 1 januari 2024:      € 1,08
  • Voor elke kilometer betaalt u in 2024:  € 0,18

Deze tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van het gebruikelijk openbaar vervoer. Voor de gemeente Haarlem geldt een opstaptarief van € 1,33.

Een rit van uw woonadres naar een bestemming die -via de kortste weg- 19 kilometer verderop ligt, kost u dus € 4,50 (€ 1,08 opstaptarief + 19 x € 0,18). De maximale ritlengte, die u voor dit tarief kunt maken is hemelsbreed 25 kilometer, gerekend vanaf uw woonadres. Voor ritten boven de 25 kilometer geldt een kilometertarief van € 2,82.

Heeft u van uw gemeente een reisbudget toegewezen gekregen dan gelden dezelfde tarieven. Gaat u over uw budget heen, dan geldt een opstaptarief van € 1,08 + € 2,82 per kilometer

Het reisbudget voor de gemeente Haarlem en Zandvoort is vastgesteld op 2.000 kilometer per jaar en voor de overige gemeenten op 1.500 kilometer per jaar.

Als u uw vervoerspas gedurende het jaar ontvangt, krijg u een budget naar rato van de rest van het jaar toegekend.

Automatische incasso

Reist u regelmatig met RegioRijder? Dan is het handig om gebruik te maken van automatische incasso. Via MijnRegioRijder en de RegioRijder app kunt u RegioRijder machtigen om maandelijks de ritkosten van uw rekening af te schrijven. Heeft u hier vragen over, bel dan 0900-9343 (gebruikelijke belkosten). Download hier het machtigingsformulier of vraagt het telefonisch op.