Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Update informatie Covid-19 Lees meer

Vervoerspas Wmo

Om met RegioRijder te kunnen reizen heeft u een vervoerspas nodig. Die kunt u aanvragen bij het Wmo- of Zorgloket van uw gemeente. De pas moet u bij elke taxirit aan de chauffeur laten zien. Het nummer van de vervoerspas heeft u nodig bij het reserveren van een rit.

Heeft u nog geen vervoerspas?

Neem contact op met het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente. Het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor een vervoerspas en dus of u mag reizen met RegioRijder.

Klik hier voor de contactadressen van de deelnemende gemeenten.

Vervoerspas kwijt of defect?

Is uw vervoerspas verloren, gestolen of defect? Dan moet u een nieuwe vervoerspas aanvragen. Dit kan op verschillende manieren:

Een nieuwe pas kost € 7,50. U kunt uw taxirit zolang op uw oude pasnummer reserveren. Laat in plaats van uw vervoerspas een geldig ID-bewijs zien aan de chauffeur.

Maakt u geen gebruik meer van uw vervoerspas?

Als u niet langer gebruik maakt van uw vervoerspas, verzoeken wij u dit door te geven aan het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente. Vermeld daarbij uw burgerservicenummer (BSN) en/of uw naam en geboortedatum. Na uw melding wordt de pas geblokkeerd.