Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Download nu de nieuwste versie van het handboekje leerlingenvervoer.  Lees meer

Vervoerspas Wmo

Om met RegioRijder te kunnen reizen heeft u een vervoerspas nodig. Die kunt u aanvragen bij het Wmo- of Zorgloket van uw gemeente. De pas moet u bij elke taxirit aan de chauffeur laten zien. Het nummer van de vervoerspas heeft u nodig bij het reserveren van een rit.

Heeft u nog geen vervoerspas?

Neem contact op met het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente. Het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor een vervoerspas en dus of u mag reizen met RegioRijder.

Klik hier voor de contactadressen van de deelnemende gemeenten.

Vervoerspas kwijt of defect?

Is uw vervoerspas verloren, gestolen of defect? Dan moet u een nieuwe vervoerspas aanvragen. Dit kan op verschillende manieren:

Een nieuwe pas kost € 7,50. U kunt uw taxirit zolang op uw oude pasnummer reserveren. Laat in plaats van uw vervoerspas een geldig ID-bewijs zien aan de chauffeur.

Maakt u geen gebruik meer van uw vervoerspas?

Als u niet langer gebruik maakt van uw vervoerspas, verzoeken wij u dit door te geven aan het Wmo-loket of Zorgloket van uw gemeente. Vermeld daarbij uw burgerservicenummer (BSN) en/of uw naam en geboortedatum. Na uw melding wordt de pas geblokkeerd.