Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Bekijk ons cookiebeleid

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over RegioRijder? Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen.

Alle inwoners van de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort die in het bezit zijn van een indicatie voor de Wmo-taxi.
Voor Haarlemmermeer voert RegioRijder ook het aanvullend openbaar vervoer (halte tot halte) uit, dat voorheen onder de naam MeerOVbus werd uitgevoerd.

Wij vinden dat iedereen zich zelfstandig en tegen een redelijk tarief moet kunnen verplaatsen. De negen gemeenten hebben daarom met elkaar afspraken gemaakt om het doelgroepenvervoer samen zo efficiĆ«nt mogelijk te organiseren. Zodat er minder lege busjes rijden en we ook in de toekomst vervoer kunnen blijven bieden voor wie dit nodig heeft.

U komt in aanmerking voor een vervoerspas als u inwoner bent van een van de deelnemende gemeenten en als u een dusdanige fysieke of mentale beperking hebt, dat u niet in staat bent gebruik te maken van het reguliere openbaar vervoer, zoals bus en trein.

U kunt uw ritten vanaf 16 december 2016 boeken voor ritten vanaf 1 januari 2017.

Het gemakkelijkste is een rit boeken via deze website met de knop 'taxi reserveren'.

U kunt een rit ook telefonisch boeken. U moet dan bellen met 0900 - 9343.  (€ 0,05 per minuut, plus een starttarief van € 0,045, plus de gebruikelijke belkosten). De reserveerlijn is te bereiken tussen 05.00 uur en 00.30 uur.

U moet uw rit minimaal 1 uur van tevoren boeken.
Uw ritten vanaf 1 januari kunt u vanaf 16 december 2016 boeken.

 

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij?

Neem contact op met onze Klantenservice.