Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Aanpassingen in het Wmo- en Leerlingen vervoer tussen 9 juli en 21 juli. Lees meer

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over RegioRijder? U vindt hier een overzicht van de veelgestelde vragen.

Alle inwoners van de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort die in het bezit zijn van een indicatie voor de Wmo-taxi.

Voor Haarlemmermeer voert RegioRijder ook het aanvullend openbaar vervoer (halte tot halte) uit, dat voorheen onder de naam MeerOV-bus werd uitgevoerd.

Wij vinden dat iedereen zich zelfstandig en tegen een redelijk tarief moet kunnen verplaatsen. De negen gemeenten hebben daarom met elkaar afspraken gemaakt om het doelgroepenvervoer samen zo efficiƫnt mogelijk te organiseren. Zodat er minder lege busjes rijden en we ook in de toekomst vervoer kunnen blijven bieden voor wie dit nodig heeft.

U komt in aanmerking voor een vervoerspas als u inwoner bent van een van de deelnemende gemeenten en als u een dusdanige fysieke of mentale beperking hebt, dat u niet in staat bent gebruik te maken van het reguliere openbaar vervoer, zoals bus en trein.

Het gemakkelijkste is een rit boeken via deze website met de knop 'Reserveren Wmo-vervoer'.

U kunt een rit ook telefonisch boeken.

U moet uw rit minimaal 1 uur van tevoren boeken.

Via de volgende link lees je meer over RegioRijder, onder andere over de vervoerspas, spelregels, hoe je een rit kan boeken en wat de kosten zijn.

Lees meer >>

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij?

Neem contact op met onze Klantenservice.