info Er zijn veranderingen in MijnRegioRijder en de RegioRijder app, voor meer informatie Klik hier
close
menu

Veranderingen Wmo-vervoer per 1-1-2024

In dit bericht leest u informatie over wat er bij RegioRijder verandert vanaf 1 januari 2024.
RegioRijder verzorgt het Wmo-vervoer en het leerlingenvervoer in de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

Vanaf 1 januari verandert het bedrijf dat voor RegioRijder de telefoon beantwoordt en de planning maakt. Ook stopt één van onze drie vervoerders vanaf 1 januari met rijden voor RegioRijder.

Verandering bij de telefooncentrale en de planning 

Op dit moment neemt Connexxion nog de telefoon aan voor RegioRijder. Ook verzorgen zij de boeking en planning van de ritten. Vanaf 1 januari 2024 wordt de telefoon van RegioRijder beantwoord door medewerkers van QR en zij maken dan ook de planning van de ritten. QR is een samenwerking van Qarin en RMC Amsterdam.

Verandering bij de vervoerders 

Op dit moment rijden Munckhof, A-Tax De Vries en Willemsen de Koning voor RegioRijder. Vanaf 1 januari 2024 stopt Willemsen de Koning met rijden voor RegioRijder. De ritten van Willemsen De Koning worden overgenomen door Munckhof en A-Tax. Het kan gebeuren dat er ook andere taxibedrijven voor RegioRijder rijden, omdat we bijvoorbeeld voertuigen te kort komen. Zij zijn dan te herkennen aan het RegioRijder logo.

Nieuwe brochure Wmo-vervoer

Er is een nieuwe brochure over het Wmo-vervoer. De belangrijkste veranderingen zijn:

  • de contactgegevens van de telefooncentrale en planning (bladzijde 8);
  • het reisadvies (bladzijde 4);
  • informatie over het MijnRegioRijder (bladzijde 4) en;
  • de manier van betalen voor uw ritten (bladzijde 7).

Tijdelijke maatregelen Wmo-vervoer

Er zijn nog steeds extra maatregelen voor het Wmo-vervoer.  Lees dit bericht voor meer informatie.

Opnieuw afgeven van automatische incasso

Reist u regelmatig met RegioRijder? Dan is het handig om gebruik te maken van automatische incasso. Omdat QR de regie van Connexxion overneemt, moet u een nieuwe machtiging afgeven. Via MijnRegioRijder op de website en de RegioRijder app kunt u RegioRijder machtigen om maandelijks de ritkosten van uw rekening af te schrijven. Heeft u hier vragen over, bel dan 0900-9343, of lees dit bericht.

Reisadvies

Wanneer u een rit boekt bij RegioRijder zoeken wij direct voor u uit op welke manieren u kunt reizen. Als er mogelijkheden zijn om eenvoudig met het OV te reizen, krijgt u hierover vrijblijvend advies.

Heeft u vragen over de veranderingen vanaf 1 januari 2024? Bel vanaf 18 december 2023!

Vanaf 18 december 2023 staat QR klaar om uw vragen aan de klantenservice te beantwoorden. De klantenservice is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0900-9343.

Chauffeurstekort

Bij RegioRijder is er nog steeds een tekort aan chauffeurs. De chauffeurs van Willemsen de Koning stappen niet allemaal over naar Munckhof of A-Tax. De medewerkers van RegioRijder doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk merkt van deze veranderingen. En dat de veranderingen die u wel merkt, positief zijn.