info Er zijn veranderingen in MijnRegioRijder en de RegioRijder app, voor meer informatie Klik hier
close
menu

Veranderingen leerlingenvervoer per 1-1-2024 (voor scholen)

In dit bericht staat informatie over wat er bij RegioRijder verandert vanaf 1 januari 2024.

RegioRijder verzorgt het leerlingenvervoer en het Wmo-vervoer in de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort. Vanaf 1 januari zal een ander bedrijf voor RegioRijder de telefoon beantwoorden en de planningen maken. Ook stopt één van onze drie vervoerders vanaf 1 januari met rijden voor RegioRijder.

Verandering bij de telefooncentrale en de planning

Op dit moment neemt Connexxion nog de telefoon aan voor RegioRijder. Ook verzorgen zij de boeking en planning van de ritten. Vanaf 1 januari 2024 wordt de telefoon van RegioRijder beantwoord door medewerkers van QR en zij maken dan ook de planning van de ritten. QR is een samenwerking van Qarin en RMC Amsterdam.

Verandering bij de vervoerders

Op dit moment rijden Munckhof, A-Tax De Vries en Willemsen de Koning voor RegioRijder. Vanaf 1 januari 2024 stopt Willemsen de Koning met rijden voor RegioRijder. De ritten van Willemsen de Koning worden overgenomen door Munckhof en A-Tax.
Het kan gebeuren dat er ook andere taxibedrijven voor RegioRijder rijden, omdat we bijvoorbeeld voertuigen tekort komen. Zij zijn dan te herkennen aan het RegioRijder logo.

Nieuwe brochure leerlingenvervoer

Er is een nieuwe brochure over het leerlingenvervoer. De belangrijkste veranderingen in de brochure zijn

  • de contactgegevens van de telefooncentrale en planning en
  • dat MijnRegioRijder het Reizigersportaal vervangt.

Chauffeurstekort

Bij RegioRijder is er nog steeds een tekort aan chauffeurs. De chauffeurs van Willemsen de Koning stappen niet allemaal over naar Munckhof of A-Tax. Wij informeren ouders/verzorgers als dit iets betekent voor de route van hun kind/pupil. De medewerkers van RegioRijder doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk merkt van deze veranderingen. En dat de veranderingen die u wel merkt, positief zijn.

LET OP: geef nieuwe aanmeldingen of structurele wijzigingen voor 9 december 2023 door!

Om de planning goed over te kunnen dragen van Connexxion naar QR kunnen er tussen 9 december 2023 en 22 januari 2024 geen nieuwe aanmeldingen of structurele wijzigingen door RegioRijder worden verwerkt. Ouders kunnen tot 9 december nieuwe aanmeldingen of structurele wijzigingen doorgeven aan hun gemeente. Wijzigingen vanuit de school moeten dus vóór 9 december aan ouders worden doorgegeven. Aanmeldingen of structurele wijzigingen die na 9 december worden doorgegeven, gaan op 22 januari 2024 in. Wijzigingen die voor een enkele keer gelden, kunnen wel worden doorgegeven. RegioRijder geeft dit ook door aan de ouders waarvan het kind/de pupil op dit moment door RegioRijder wordt vervoerd.

Heeft u vragen over de veranderingen vanaf 1 januari? Bel vanaf 18 december 2023!

Vanaf 18 december staat QR klaar om uw vragen aan de klantenservice te beantwoorden. De klantenservice is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0900-9343 (gebruikelijke belkosten).