info Regiorijder voor Vodafoneklanten telefonisch niet bereikbaar Lees meer
close
menu

Veranderingen leerlingenvervoer per 1-1-2024 (voor ouders/verzorgers)

In dit bericht leest u informatie over wat er bij RegioRijder verandert vanaf 1 januari 2024.

RegioRijder verzorgt het leerlingenvervoer en het Wmo-vervoer in de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort. Vanaf 1 januari verandert het bedrijf dat voor RegioRijder de telefoon beantwoordt en de planningen maakt. Ook stopt één van onze drie vervoerders vanaf 1 januari met rijden voor RegioRijder.

Verandering bij de telefooncentrale en de planning

Op dit moment neemt Connexxion nog de telefoon aan voor RegioRijder. Ook verzorgen zij de boeking en planning van de ritten. Vanaf 1 januari 2024 wordt de telefoon van RegioRijder beantwoord door medewerkers van QR en zij maken dan ook de planning van de ritten.

QR is een samenwerking van Qarin en RMC Amsterdam.

Verandering bij de vervoerders

Op dit moment rijden Munckhof, A-Tax De Vries en Willemsen de Koning voor RegioRijder. Vanaf 1 januari 2024 stopt Willemsen de Koning met rijden voor RegioRijder. De ritten van Willemsen De Koning worden overgenomen door Munckhof en A-Tax. Het kan gebeuren dat er ook andere taxibedrijven voor RegioRijder rijden, omdat we bijvoorbeeld voertuigen te kort komen. Zij zijn dan te herkennen aan het RegioRijder logo.

 

Nieuwe brochure leerlingenvervoer

Er is een nieuwe brochure over het leerlingenvervoer. De belangrijkste veranderingen in de brochure zijn

  • de contactgegevens van de telefooncentrale en planning en
  • dat MijnRegioRijder het Reizigersportaal vervangt.

Inloggen in MijnRegioRijder

MijnRegioRijder vervangt het oude Reizigersportaal. Ouders/verzorgers waarvan RegioRijder het emailadres heeft, krijgen een activatie-e-mail. In deze email staat hoe u kunt inloggen op MijnRegioRijder. Heeft u hier vragen over, mail dan naar leerlingenvervoer@www.regiorijder.nl.

 

LET OP: Geef nieuwe aanmeldingen of vaste wijzigingen voor 9 december 2023 door!

Om de planning goed over te kunnen dragen van Connexxion naar QR kunnen er tussen 9 december 2023 en 22 januari 2024 geen nieuwe aanmeldingen of vaste wijzigingen door RegioRijder worden verwerkt. U kunt tot 9 december nieuwe aanmeldingen of vaste wijzigingen doorgeven aan uw gemeente. Aanmeldingen of vaste wijzigingen die na 9 december worden doorgegeven, gaan op 22 januari 2024 in. Wijzigingen die voor een enkele keer gelden, kunnen wel worden doorgegeven. RegioRijder geeft dit ook door aan de scholen.

 

Chauffeurstekort

Bij RegioRijder is er nog steeds een tekort aan chauffeurs. De chauffeurs van Willemsen de Koning stappen niet allemaal over naar Munckhof of A-Tax. Als dit iets betekent voor de route van uw kind dan krijgt u daar nog bericht over. De medewerkers van RegioRijder doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk merkt van deze veranderingen. En dat de veranderingen die u wel merkt, positief zijn.

Heeft u vragen over de veranderingen vanaf 1 januari? Bel vanaf 18 december 2023!

Vanaf 18 december staat QR klaar om uw vragen aan de klantenservice te beantwoorden. De klantenservice is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0900-9343 (gebruikelijke belkosten.