Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Update informatie Covid-19 Lees meer

Vervoer naar priklocaties

Thuiswonende ouderen (90+) krijgen sinds 25 januari een uitnodiging van hun huisarts om zich te laten vaccineren tegen corona. Sinds 1 februari krijgen de 85-89-jarigen deze uitnodiging van het RIVM.
Behoort u tot deze groep? Dan is onderstaande informatie voor u van belang.
 
Vervoer naar priklocatie
Kiest u ervoor om uzelf te laten vaccineren op de priklocatie van de GGD (op Schiphol), dan wordt u verzocht een (landelijk) nummer te bellen voor het maken van een afspraak.

U kunt op verschillende manier naar de priklocaties toe:
- U rijdt er zelf naartoe of gaat met het openbaar vervoer.
- U wordt gereden door een familielid of bekende (u mag een begeleider meenemen).
- U heeft een wmo-vervoerspas.

U heeft een wmo-vervoerspas/Valyspas
Met een wmo-vervoerspas kunt u gebruik maken van RegioRijder (reserveringsnummer: 0900 -9343), de regionale vervoerder voor mensen met een wmo-indicatie. 
Heeft u een Valyspas, dan kunt u een beroep doen op personenvervoerder Valys (telefoonnummer 0900 -9630).

Zowel RegioRijder als Valys vraagt geen eigen bijdrage van u. Ook schrijven zij niets van uw kilometer-saldo af.
 
Heeft u geen wmo-vervoerspas/Valyspas?
Kunt u niet zelf rijden of met het openbaar vervoer, heeft u geen familielid of bekende die u wilt rijden en heeft u geen wmo-vervoerspas/Valyspas? Dan kunt u contact opnemen met RegioRijder (0900 - 9343). Deze vervoerder kan u dan in dat geval gratis vervoeren.

Houd er rekening mee dat RegioRijder uw rit moet inpassen in zijn vervoersschema. In verband met het afstand houden, is sprake van een beperkt aantal zitplaatsen in de bus. Reserveer uiterlijk 1 dag voor vertrek.
 
Mondkapje in de taxi
Gaat u gebruik maken van het vervoer van RegioRijder of Valys? Zorg er dan voor dat u een mondkapje bij u heeft, bij voorkeur een medisch mondkapje (een IIR ofwel 2R).  U bent namelijk verplicht een mondkapje in de bus te dragen. Medische mondkapjes zijn verkrijgbaar bij de apotheek of online te bestellen.