Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Update informatie Covid-19 Lees meer

Vernieuwde ‘Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers’ opnieuw uitgesteld

Eind november 2020 werd bekend gemaakt dat de vernieuwde code VVR opnieuw is uitgesteld, tot 31 december 2021.
 
RegioRijder heeft veilig vervoer hoog in het vaandel staan en past bij het vervoer van reizigers in een rolstoel daarom de landelijke richtlijnen toe. Deze zijn vastgelegd in de ‘Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers’ (Code VVR).
U kunt meer informatie over deze Code VVR vinden op de website van het Sociaal Fonds Mobiliteit: klik HIER voor deze informatie.
 
De Code VVR geeft taxichauffeurs, taxibedrijven, rolstoelpassagiers en gemeenten richtlijnen om rolstoelinzittenden veilig te vervoeren. Een rolstoelgebruiker wordt het veiligst vervoerd als hij overstapt naar een gewone zitplaats. De rolstoel gaat dan als bagage mee. De RegioRijder chauffeur zal deze werkwijze daarom als eerste toepassen. Als de rolstoelgebruiker die overstap niet kan maken, is het van belang dat deze passagier veilig vervoerd kan worden in de rolstoel.

Volgens de (vernieuwde) Code VVR mag een passagier alleen vervoerd worden in een rolstoel die voldoet aan de ISO 7176-19 norm, te herkennen aan de haaksymbolen. De leverancier dient de rolstoel te laten keuren en bij goedkeuring te voorzien van een speciale sticker. Als de rolstoel niet voldoet aan deze eis moet u als passagier een overstap maken naar een reguliere zitplaats.
 
De datum waarop uw rolstoel gekeurd moet zijn (en voorzien van de daarvoor bestemde sticker) is opnieuw uitgesteld, tot 31 december 2021. Tot die datum mag de rolstoelgebruiker nog wèl vervoerd worden, mits de rolstoel veilig vastgezet kan worden.
 
Heeft u vragen, neem dan contact op met uw hulpmiddelenleverancier of het Wmo-loket van uw gemeente.