Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Aanpassing tarieven per 1 januari 2020 Lees meer

Vanaf de zomer aanpassing van vervoerbedrijven binnen RegioRijder

In de afgelopen maanden hebben de opdracht gevende gemeenten voor RegioRijder (de gemeenten in de regio’s Zuid-Kennemerland en IJmond en de gemeente Haarlemmermeer) een gezamenlijke regionale aanbestedingsprocedure doorlopen voor het verkrijgen van extra vervoercapaciteit. Mede door de groei van het vervoer en het aflopen van een aantal vervoerscontracten, is er vanaf de zomer van 2019 behoefte aan meer voertuigen en chauffeurs. Ook zal RegioRijder vanaf komend schooljaar het leerlingenvervoer in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort verzorgen, omdat daar de bestaande contracten aflopen.


De aanbestedingsprocedure is inmiddels afgerond. Vanaf de zomer sluit Willemsen de Koning als nieuwe vervoerder aan bij RegioRijder en zal ZCN geen vervoer meer verzorgen voor RegioRijder. Het vervoer door Atax de Vries en Munckhof wordt uitgebreid en Maasbuurt zal iets minder vervoer gaan leveren.
Wat betekent dit voor u?
De vervoercentrale en de oude en nieuwe vervoerders werken er aan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en voor de reiziger geen nadelig effect te laten hebben.
Voor de Wmo-reizgers verandert er in principe weinig, want de oude en nieuwe vervoerders voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen. Ook zijn er afspraken gemaakt over de kennis van de regio en de doelgroep van de Wmo-reizigers.
Voor de reizigers in het leerlingenvervoer is er bij de overgang van contracten aan het begin van het schooljaar altijd een periode van inwerken en inregelen. Niet alleen wordt er een nieuwe planning gemaakt voor de routes maar ook kan er een verschuiving van chauffeurs plaatsvinden en is er instroom van nieuwe chauffeurs. Ook komend schooljaar zal dit in september leiden tot opstartperikelen in het leerlingenvervoer. De vervoercentrale, vervoerbedrijven en gemeenten zetten zich in om deze periode zo kort en rustig mogelijk te houden en het vervoer zo snel mogelijk weer in goede banen te leiden. Wij hopen op uw begrip in deze periode.
De gemeenten, de vervoercentrale en de oude en nieuwe vervoerders hebben er vertrouwen in dat zij in de nieuwe samenstelling samen de kwaliteit van het vervoer van RegioRijder voor u op orde kunnen houden.