Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Vul alstublieft het klanttevredenheidsonderzoek in voor 26 juni! Lees meer

Start Leerlingenvervoer RegioRijder vanaf 11 mei 2020

Tussen de aankondiging van de regering en het moment dat de scholen weer starten zitten maar twee weken. In die korte tijd bereidt RegioRijder de start van het vervoer naar het basis- en speciaal onderwijs voor.

Waar de voorbereiding van een schooljaar zo’n zes weken tijd vraagt, is de voorbereidingstijd nu veel korter. Na een inventarisatie onder de scholen blijkt dat vele van hen roosteraanpassingen doorvoeren en dat is soms maar voor een paar weken. Leerlingen gaan straks een paar dagen per week in plaats van de hele week naar school. Andere scholen hebben de lestijden veranderd. Daarbij zijn ook niet alle chauffeurs weer beschikbaar. Dit betekent dat de planning die er lag behoorlijk is veranderd. Gevolg: een minder stabiele planning dan gewenst is.
 
Het gevolg is dat het kan zijn dat een leerling verschillende en mogelijk ook onbekende chauffeurs krijgt, wat minder wenselijk is vanwege de behoefte van sommige leerlingen.
 
Op dit moment is nog onduidelijk hoe lang deze situatie duurt, aangezien scholen de roosters nogmaals moeten wijzigen als de kinderen weer volgens het oude schema naar school kunnen. Als per 1 juni ook de scholen in het voortgezet onderwijs (deels) open gaan vergt dit weer de nodige flexibiliteit. Begin juli begint de zomervakantie al dus echt terug naar de oude stabiele situatie  is pas vanaf het nieuwe schooljaar mogelijk . 
 
Kwaliteit en verwachtingen
Om te zorgen dat de kwaliteit van het vervoer zo hoog mogelijk blijft heeft RegioRijder waar mogelijk de vaste chauffeur op de route behouden.
 
Ouders/verzorgers zijn de afgelopen week met verschillende mailberichten geïnformeerd over de mogelijke wijzigingen. Ook is aangegeven dat het recht op vervoer blijft als ze er in deze situatie voor kiezen hun kind zelf naar school te brengen.

Ook zijn de maatregelen die worden genomen voor het vervoer tijdens de Corona-periode benadrukt:

- de hygiëneregels zijn in de voertuigen in pictogrammen weergegeven en gemaild aan ouders om met de kinderen te bespreken. Klik hier voor de prictogrammen

- ouders houden 1,5 meter afstand tot voertuig en chauffeur, een aantal voertuigen heeft een (kuch)scherm achter de voorstoelen en de chauffeur beschikt over hygiënemiddelen.
 
Voor vragen kunnen mensen terecht bij de vervoerscentrale van RegioRijder: 0900-9343 (optie 2).
 
RegioRijder benadrukt deze situatie heel vervelend te vinden en hoopt, door zo duidelijk mogelijk te zijn over de situatie, grote teleurstellingen te voorkomen.