Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

RegioRijder in Coronatijd Lees meer

Opening mobiliteitspunt in Spaarne Gasthuis

Ziekenhuisbezoekers kunnen vanaf half augustus vanuit het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp sneller naar huis met RegioRijder.

De vervoercentrale heeft namelijk samen met het Spaarne Gasthuis en de deelnemende gemeenten een zuil in de hal geplaatst waarop reizigers eenvoudig en snel hun rit naar huis kunnen boeken. Het gaat om mensen met een indicatie voor Wmo-taxivervoer. Deze inwoners hebben een ‘RegioRijder-pas’, waarmee men bij de zuil in een paar stappen een taxirit naar huis kan reserveren.

Wethouder zorg & welzijn, Mieke Booij, heeft donderdag 22 augustus officieel het mobiliteitspunt in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp geopend.

Wethouder Booij: “Ik ben blij met het mobiliteitspunt. Mensen moesten voorheen een uur van tevoren een taxirit aanvragen. Daarna zat men te wachten totdat de taxi kwam. Het gaf ook onbegrip, omdat een taxi die mensen naar het ziekenhuis bracht, niet meteen weer mensen vanuit het ziekenhuis naar huis bracht. En dat is nu veranderd.
Daarbij werkt de zuil super simpel met de RegioRijder pas. Mensen kunnen op een scherm zien wanneer de taxi komt. Echt een winstpunt voor de inwoners van onze regio die afhankelijk zijn van deze service.".

Het eerste punt is nu geplaatst in Hoofddorp; de locaties Haarlem Noord en Haarlem Zuid van het Spaarne Gasthuis volgen binnenkort.

Foto mobiliteitspunt Spaarne Gasthuis