Wij maken gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Lees ons cookiebeleid.

Update informatie Covid-19 Lees meer

Leerlingenvervoer: planning vanaf 8 februari en aangescherpte maatregelen

Vanaf 8 februari 2021 start het (speciaal) basisonderwijs weer!
 
Wijzigingen doorgeven voor het basisonderwijs
Wij starten 8 februari met het rooster uit de week van 7 december 2020 (dus het rooster van vóór de kerstvakantie en de lockdown).
 
Klopt dit rooster niet meer?
Geef de wijzigingen alstublieft uiterlijk 4 februari door via LLVRegiorijder@connexxion.nl (niet telefonisch).
 
Heeft u al wijzigingen of afmeldingen doorgegeven voordat u deze mail ontving?
Geef de wijzigingen alstublieft OPNIEUW door via het emailadres. Afmeldingen zijn wel verwerkt.

Wijzigingen doorgeven voor VSO-leerlingen
Voor het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs geldt dat veel leerlingen praktijkgericht onderwijs volgen en/of zich in een kwetsbare positie bevinden. In de praktijk betekent dit dat nagenoeg alle scholen voor voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs volledig open zijn en fysiek onderwijs hier de norm blijft.
 
Verandert het rooster vanaf 8 februari?
Geef de wijzigingen alstublieft uiterlijk 4 februari door via LLVRegiorijder@connexxion.nl (niet telefonisch).
 
Heeft u al wijzigingen of afmeldingen doorgegeven voordat u deze mail ontving?
De wijzigingen die in de afgelopen weken zijn doorgegeven worden verwerkt in de planning t/m 5 februari. Geef wijzigingen die vanaf 8 februari in moeten gaan alstublieft OPNIEUW door en doe dit uiterlijk op 4 februari.
 
Gegevens
Geef bij het doorgeven van wijzigingen duidelijk aan:

- wat de voor- en achternaam is van de leerling

- om welke dagen en tijden het gaat

- wanneer er naar meerdere adressen wordt gereden (opa en oma, opvang etc.) of deze adressen nog steeds dezelfde zijn. U mag hiervoor ook een schema meesturen als dat duidelijker is.  

Extra maatregelen in het leerlingenvervoer
Ook zijn er extra maatregelen nodig in het leerlingenvervoer door de verspreiding van het Coronavirus en de varianten van het Coronavirus. De basisregels gelden uiteraard ook nog steeds. U kunt deze HIER terugvinden.
 
Reizigers tot en met 17 jaar:
Onderstaande regels gelden vanaf maandag 1 februari 2021:

- Kinderen t/m 17 jaar die naar het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) gaan moeten een (niet-medisch) mondkapje dragen in het vervoer. Dit is hetzelfde type mondkapje dat u bijvoorbeeld in de supermarkt draagt.

- Leerlingen vanaf 13 jaar die naar het (speciaal) basisonderwijs gaan, dragen een (niet-medisch) mondkapje en zitten zover mogelijk bij de chauffeur vandaan.

- Als uw kind om medische redenen geen mondkapje kan dragen, meldt u dit a.u.b. zo snel mogelijk bij LLVRegiorijder@connexxion.nl.

- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen, maar het mag uiteraard wel.

- Laat de kinderen zoveel mogelijk zelf in- en uitstappen en de gordels om- en afdoen. Als dit niet lukt, kan de chauffeur helpen bij het in- en uitstappen, gordel om doen, de rolstoel vastzetten etc.
 
Risicogroep:
- Als uw kind 18 jaar of ouder is, gebruik maakt van het leerlingenvervoer of jeugdzorgvervoer én tot een risicogroep behoort, dan gelden aanvullende maatregelen* tijdens het vervoer. Geef dit a.u.b. duidelijk aan via LLVRegiorijder@connexxion.nl.  
Het aanpassen van de planning brengt enorm veel werk met zich mee. We doen ons uiterste best dit zo goed mogelijk te doen en het vervoer zo normaal mogelijk te laten verlopen. Helaas kunnen wij geen garantie geven dat uw kind door de vaste chauffeur wordt vervoerd en op de vaste ophaaltijden.
 
Met vriendelijke groet,
RegioRijder

* Denk bij aanvullende maatregelen aan het dragen van een chirurgisch mondkapje type ‘II’ (spreek uit als ‘twee’) of type ‘IIR’ (spreek uit als ‘twee-R’) door de reiziger. Dit is dus een ander type mondkapje dan het mondkapje dat u draagt als u bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat.
Ook wordt het maximaal aantal personen per voertuig verlaagd: er mag per bank of rij stoelen slechts één zitplaats bezet zijn en reizigers mogen niet recht achter elkaar of recht achter de chauffeur plaats nemen. De plaats die een reiziger in een rolstoel inneemt wordt gezien als één zitplaats. De chauffeur mag plaatsen toewijzen. Deze aanvullende maatregelen zijn vastgelegd in het protocol zorgvervoer (vanaf 18 jaar en ouder).